Clou wint Design Plus Award
voor innovatief ontwerp

In het voorjaar van 2011 ontving Clou een Design Plus Award tijdens de ISH in Frankfurt (Duitsland), een van de meest toonaangevende beurzen op het gebied van sanitair, energie- en installatietechniek. Clou kreeg deze prestigieuze prijs voor een combinatie uit de badkamerserie Wash Me.
 
Design Plus, georganiseerd door Messe Frankfurt in samenwerking met de Duitse designraad, is een van de toonaangevende designwedstrijden in Duitsland. De prijzen worden jaarlijks toegekend aan producten die op een vakkundige manier aantrekkelijk design en innovatieve materialen met functionaliteit verenigen.
In totaal dienden dit jaar 145 bedrijven 254 producten in. Hiervan zijn 33 producten bekroond met een Design Plus Award. De gerenommeerde award, die al sinds 1983 wordt uitgereikt, werd eerder gewonnen door bekende merken als Alessi, Joseph Joseph, Stelton en Royal VKB.
 
WASHMEMETDESIGNPLUSLOGO

Visuele rust

De geprezen combinatie bestaat uit een ladekast, wastafel en spiegel uit de Clou-serie Wash Me: Wash Me ladekast (210 cm), Wash Me spiegel in planchet (210 cm) en Wash Me wastafel (110 cm, beton). Naast de technische en ecologische kwaliteit van het ontwerp, waren andere beoordelingscriteria de keuze van materialen, gebruikswaarde en het algehele concept. De jury formuleerde hun motivatie als volgt: “De tijdloze Wash Me-serie is een bron van visuele rust in badkamers. Het witte hoogglans meubel in combinatie met de betonnen wastafel is het hoogtepunt uit de serie. Een ongedwongen look met een solide proportionele opzet.” 
 

Minimalistische serie

Naast wastafels en badkamermeubels bevat de Wash Me-serie fonteinen, spiegels en baden in verschillende formaten en materialen. Van gezoet basalt en keramiek tot en met het innovatieve mineral marmer, aluite en beton. De stoppen zijn verkrijgbaar in verschillende felle kleuren. De producten uit deze minimalistische serie zijn ontworpen door René Holten, wiens ontwerpen al eerder in de prijzen vielen. Holten staat dan ook bekend om zijn hoog kwalitatieve producten die vaak een elegant, tijdloos en innovatief karakter hebben.
 
MATHKRIJGTDESIGNPLUSAWARD